PerttiKannisto1 Funtsittuja

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 25 min 7 s sitten

Rinteen hallituksen tavoite huolettaa ekonomisteja – Uudet luvut: ”Työllisyystavoite vaatisi nyt +72 000 työllistä”

29 min 20 s ago

Työllisiä oli kesäkuussa liki saman verran kuin vuosi sitten, selviää Tilastokeskuksen tiistaina julkistamista työvoimatutkimuksen tuoreista luvuista.

Työllisyysasteen trendiluku oli kesäkuussa 72,5 prosenttia ja työttömyysasteen 6,5 prosenttia.

Trendisarjan luvuista on poistettu kausi- ja satunnaisvaihtelu, ja ne ovat keskenään vertailukelpoisia.

Tutkija: Ravisuttava ketjureaktio alkamassa – Iso-Britannia voi hajota

22.7.2019 16:27

Boris Johnsonin puheenjohtajavalinta saattaa olla isomman Iso-Britanniaa ravistelevan ketjureaktion ensimmäinen liikahdus. Britanniassa voidaan nähdä myös ennenaikaiset vaalit, tutkija ennustaa.

Tiistaina julkistetaan Britannian konservatiivipuolueen puheenjohtajaäänestyksen tulos. Jos Boris Johnson voittaa, hän nousee Britannian pääministeriksi.

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkija Timo Miettisen mukaan Johnsonin valinnan ensimmäinen suora vaikutus nähdään ministerieroina. Korvaajat löytyvät todennäköisimmin Johnsonin kannustajajoukoista.

Superhelle tulossa – Suomalaisilla työpaikoilla on +28 °C -raja

22.7.2019 15:58

Suomeen ennustetaan tämän viikon puolivälistä lähtien jopa yli 30 asteen helteitä. Sosiaali- ja terveysministeriö muistuttaa, että helteessä työskentely voi olla vaarallista terveydelle tai turvallisuudelle.

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle 28 asteessa, muistuttaa Työsuojeluhallinto.

Keskustan Kärnä korjaa jalkapantakeskustelua: ”Henkilöön kiinnitettävä paikannuslaite”

22.7.2019 15:27

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä täsmentää aiempia kommenttejaan jalkapantavalvonnasta. Kärnä ja vihreät ovat kiistelleet pitkään siitä, sovittiinko hallitusneuvotteluissa jalkapantavalvonnasta vai ei.

Vihreiden näkemys on, että neuvotteluissa sovittiin loppujen lopuksi teknisestä valvonnasta. Tätä tukee Uuden Suomen haltuunsa saama sisäisen turvallisuuden neuvottelupöydän esityslista, jossa on mukana teknisen valvonnan käytön laajentaminen.

Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

22.7.2019 14:21

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanotto perussuomalaisista kuohuttaa puolueessa. Hussein tviittasi perjantaina olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

 

Näkökulma: Antti Kaikkonen kärsii Nuorisosäätiön töhnästä

22.7.2019 14:01

Ei kesää eikä kai talveakaan ilman Nuorisosäätiötä sivuavia uusia sotkuja. Yleisradio uutisoi tänään uusista lahjusepäilyistä, jotka kohdistuvat hämeenlinnalaiseen rakennusliikkeeseen, joka oli pelannut säätiön kanssa yhteispeliä.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 2014–2016. Siis aikaan, jolloin Suomen politiikkaa ravistanut vaalirahasotku oli jo takana ja oikeuden tuomiot pääsääntöisesti annettu.

Suomesta löytyi ”automatisoitua vaalivaikuttamista” – Bottien vaikutus pieni, eivät innostaneet suomalaisia Twitterissä

22.7.2019 13:33

Bottien määrä ja vaikutus kevään eduskunta- ja eurovaaleihin jäi pieneksi sosiaalisen median palvelu Twitterissä, kertoo Aalto-yliopiston Elebot-hankkeen loppuraportti.

”Tutkijat löysivät ennen eduskunta- ja europarlamenttivaaleja Twitterissä julkaistuista sisällöistä automatisoitua vaalivaikuttamista”, yliopiston tiedotteessa todetaan.

Automatisoitu toiminta ei kuitenkaan ollut ”varteenotettavaa tai suuresti vaikuttavaa”, raportissa sanotaan.

”Yhden sukupolven valinnat vaikuttavat sukupolvien yli” – Suomi jakautuu asuntovarallisuuden voittajiin ja häviäjiin

22.7.2019 11:30

Kaupungistuminen jyllää Suomessa, ja jakaa suomalaisia asuntovarallisuuden voittajiin ja häviäjiin.

Hallituksessa kiista jalkapannoista – Vihreät: ”Tietenkään ei ole olemassa mitään salaista paperia”

22.7.2019 10:02

Hallituspuolueissa vihreissä ja keskustassa on erimielisyyttä siitä, mitä hallitusohjelmassa on sovittu kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden teknisestä valvonnasta.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on vahvasti sitä mieltä, että hallitusneuvotteluissa sovittiin nimenomaan jalkapantavalvonnasta. Vihreissä asiasta ollaan eri mieltä.

Tunnettu talousasiantuntija varoittaa sekä vasemmistosta että populisteista: ”Jäävuoren huippu”

21.7.2019 19:17

Vakuutusjätti Allianzin neuvonantaja, myös maailman suurimman joukkolainasijoittajan Pimcon toisena perustajana tunnettu arvostettu markkinakommentaattori Mohamed El-Erian varoittaa sekä vasemmiston että populistien talouspolitiikasta.

Kokoomus vaatii terapiatakuuta jo budjettiriiheen: ”Osuu suoraan yhteen sote-palveluidemme kipeimmistä kohdista”

21.7.2019 18:14

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa vaativat hallitusta päättämään asiasta viivytyksettä, jo syksyn budjettiriihessä.

”Terapiatakuu ei voi jäädä odottamaan sote-uudistusta tai pahimmillaan jäädä sen jalkoihin. Hallituksen pitää varmistaa hoitoonpääsy mielenterveyspalveluihin nopeasti”, Grahn-Laasonen ja Sarkomaa vaativat yhteisessä tiedotteessaan sunnuntaina.

Vaihtaako nuoriso päihteet harrastuksiin? - Hallitus varasi 54,5 milj. € ”Islannin mallin” toteuttamiseen

21.7.2019 12:40

Hallitusohjelmassa on varattu 54,5 miljoonaa euroa ”Islannin mallin” toteuttamiseen Suomessa.

Mikä on Islannin malli?

Käytännössä kyse on Islannissa jo 90-luvulla alkaneesta lähestymistavasta, jolla pyritään ehkäisemään nuorten päihteidenkäyttöä. Mallia on kopioitu useissa muissa maissa, sillä luvut todella näyttävät sen toimivan.

90-luvun lopulla islantilaisnuoret joivat enemmän kuin yhdessäkään Euroopan maassa, mutta nyt saarivaltion nuoriso on maanosan raitteinta. Päihteet ovat vaihtuneet harrastustoimintaan.

”Tulonsiirrot ovat todennäköisesti lisääntymässä ja EU:n budjetti kasvamassa” - Aura Salla ennakoi uuden komission kautta IL-blogissa

21.7.2019 12:06

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja ja Euroopan komissiossa ulkopolitiikan neuvonantajana työskentelevä Aura Salla arvioi, että Euroopan unionin budjetti kasvaa ja tulonsiirrot lisääntyvät uuden komission kaudella.

Ekonomisti: Suomen luvut kokonaisuutena heikentyneet - Ensi viikolla tulossa tärkeä päätös Euroopasta

21.7.2019 11:31

Suomen bruttokansantuotteen kasvu jäi Tilastokeskuksen tällä viikolla julkistamien tietojen mukaan toukokuussa alle prosenttiin. Kokonaistuotanto kasvoi toukokuussa vain 0,8 prosenttia vuodentakaisesta. Kausitasoitettuna tuotanto laski 0,9 prosenttia edelliskuukaudesta. Lisäksi tarkentuneiden tietojen mukaan huhtikuun työpäiväkorjattu kokonaistuotanto nousi vain 1,8 prosenttia edellisvuoden huhtikuusta, kun aikaisemmin kasvun arvioitiin olleen 2,8 prosenttia. 

Donald Trumpin tviitti kuohuttaa Ruotsissa: ”Ehkä hän nyt tietää, että meillä on riippumaton oikeuslaitos”

21.7.2019 10:34

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pyrkimys Ruotsissa kiinniotetun rap-artisti ASAP Rockyn eli Rakim Mayersin vapauttamiseksi ovat saaneet tylyn vastaanoton Ruotsissa.

Asuntojen hinnat pudonneet kymmeniä prosentteja osassa Suomea - ”Tällaiset voivat olla tulevaisuuden voittajakuntia”

21.7.2019 10:04

Suomen asuntomarkkinat hakivat hieman suuntaa kevätkaudella ennen vaipumista kesäkoomaan. Asuntojen hinnat tulivat pikkaisen alaspäin pääkaupunkiseudullakin.

Nordean kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Tom Miller uskoo, että kasvukeskusten asuntomarkkinoilla hyvä vire jatkuu.

”Fakta on, että pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere ajavat Suomen asuntomarkkinoita. Mitään buumia ei ole odotettavissa, mutta positiivinen vire uskoakseni jatkuu”, sanoo Miller.

”Iran on valinnut vaarallisen strategian” - Jännitteiden kiristyminen Persianlahdella huolestuttaa asiantuntijoita

21.7.2019 09:35

Brittitankkerin haltuunotto Hormuzinsalmella on asiantuntijoiden mukaan Iranilta uusi askel Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia vastaan.

Iran otti perjantaina haltuunsa brittiläisen Stena Impero -tankkerin. Iranilaisten mukaan alus törmäsi iranilaiseen kalastusalukseen ja jätti kalastusalauksen hätäkutsun huomiotta. Brittihallituksen mukaan iranilaisjoukot lähestyivät haltuunotettua tankkeria Omanin aluevesillä.

”Kaunista, kaunista, mahtava autius” - Tasan 50 vuotta sitten ensimmäiset ihmiset laskeutuivat Kuuhun

20.7.2019 16:23

Neil Armstrong laskeutui Kuun pinnalle ensimmäisenä ihmisenä tasan 50 vuotta sitten. Varttia myöhemmin kuumoduuli Eaglesta tuli Buzz Aldrin, joka kiertolaiselle päästyään totesi:

”Kaunista, kaunista, mahtava autius.”

Astronautit huomasivat, että Kuun pölyisellä ja liukkaalla pinnalla oli helpointa liikkua hyppimällä. Mission kolmas astronautti Michael Collins jäi Kuun kiertoradalle komentomoduuliin.

Meteorologi ennustaa superhellettä Suomeen: ”Potentiaalia jopa viime kesän ”käristyskupolia” kuumemmille olosuhteille”

20.7.2019 15:59

Foreca ennustaa kesän kovimpien helteiden saapuvan ensi viikolla Pohjois-Euroopan ja siten myös Suomen ylle.

Nyt Tunnin junasta kuittaa Petteri Orpo: ”Nimenomaan hallituksen valinta, ei mahdottomuus”

20.7.2019 15:17

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo ratahankkeiden viivästymisen olevan hallituksen valinta. Sekä Orpo että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen muistuttavat Antti Rinteen (sd) hallitusta hankeyhtiömallista.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat