PerttiKannisto1 Funtsittuja

GCM, vain suuret hyötyvät.

Koko GCM tulisi palvelemaan EU:n suuria Saksaa, Ranskaa, Espanjaa ja enenkaikkea Italiaa.
Kaikki nuo ovat jo poimineet pakolaisvirroista  halpatyövoimaa ja koulutetut
ihmiset.
Nyt näissä maissa sisäpoliittinen paine on kasvanut kovaksi (vrt. Merkelin asema ja vaalitulos Italiassa).
Pakolaisten "loppusakki" on saatava sijoitettua muualle EU:n alueelle. Tämä on ymmärretty itäisessä EU:ssa ja jopa Itävallassa, koska he kieltäytyvät allekirjoittamasta.

Loppusijoituspaikoiksi jäävät Pohjoismaat. Pohjoismaista ainakin Tanska ja Norja ovat jo sulkeneet rajansa ja Ruotsin raja on auki vain Suomeen päin.

Jaa, minne EU aikoo järjestellä liikapakolaisensa ja lisää tulevat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Brexit johtui enimmäkseen siitä, että Lontoo kyllästyi jatkuvaan Ranskan läpi tulleeseen elintasopakolaisvirtaan. Ranska pani jo Italian rajansa kiinni, mutta maassa on paljon sitä reittiä jääneitä, joita pitää sijoittaa muualle, muutoin Macron ei pääse toiselle kaudelle.

GB eroaa EU:sta jopa huomattavien taloudellisten kustannusten uhalla. Todennäköisesti Parlamentti arvioi pakolaiset suuremmaksi uhaksi myös taloudellisesti.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ylivoimainen enemmistö niistä niin valtioista kuin ihmisistäkin, joita tämä YK:n asiakirja koskee, on Euroopan ulkopuolella.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Totta.

Ihmisistä iso osa on edelleen Europan ulkopuolella. Kuten myös sopimukseen ryhtymättömiä maita, mm ssa USA ja Australia ja Israel. Kumma juttu, miksiköhän em. maiden johto tulkitsee YK n esittämän mukavan ja maailmoja syleilevän sopimuksen toisin, kuten esim. Saksa, Ranska. Tai EU n puolesta Juncker ?

https://ecodiario.eleconomista.es/politica-eD/noti...

Euroopassa nyt olevat pysyvät EU n sisällä. Mihin maahan sitten nämä kaikenmaailman lailliset ja laittomat kulkijat päätyvät onkin sitten jo toinen juttu. EU ssa kun on muutenkin pikku ongelma, kun osa maista ei allekirjoita mitään epämääräisiä kompakteja. Kulkijoiden sijoittumisen suhteen TOP 10 listalla ovat ne maat, joissa on paras ylläpitio. Maksutta. Tästä voidaan helposti päätellä, mihin suuntaan kulkijavirta mahtaa ohjautua.

Jokainen maa itsenäisesti ratifioi sopimuksen, mutta jos maan ulkorajoja valvoo vain katulamppu, niin ratifionti tai sen puuttuminen taitaa olla aitten ihan yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jo v. 2015 Saksa noukki asiantuntemuksella tulijavirrasta syyrialaiset koulutetut itselleen ja toivotti tervemenoa irakilaisille ja afgaaneille ( pääosin kouluttamattomia nuoria miehiä ) Saksasta muualle.

On totta, että brexitin eräs syy, motivaatio ja pelko ovat EU:n löperöt otteet pakolaisasioissa ja vapaassa liikkuvuudessa, josta britit taisivat ihan tosissaan säikähtää v. 2015. EU:n alueelle laskettiin kymmeniä tuhansia tulijoita, joiden todellisesta alkuperästä ei tietänyt kukaan yhtään mitään.

Britannian ongelmana on, että se on ylivoimaisesti kaikkein suurin magneetti ja kiinnostuksen kohde koko Euroopassa siirtolaisuuteen pyrkivien joukoissa, tulivatpa nämä sitten EU:n alueelta, Afrikasta tai Lähi-Idästä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Suomen perustuslaki 22 § "Perusoikeuksien turvaaminen" sanoo:

"Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

---
Sinä päivänä kun EU säätää EU-jäsenmaita velvoittavaksi, että GCM-sopimus sisältyy ihmisoikeuksiin, niin Suomessa sille on jo perustuslain 22 § valmiina odottamassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hyvä niin. Tosin tuo "kun" on optimismia.

Käyttäjän Kirsiomp kuva
Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

Niistä ihmisoikeuksista GCM-sopimuksessa kannattaa lukea täältä Mervi Syvärannan blogista:

http://mervisyvaranta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264...

---

Eli ei olla kaukana siitä, että Suomen perustuslaki 22 § takaa GCM-sopimuksen myös oikeudellisesti sitovaksi. (Itse en ole perehtynyt liiemmin englanninkieliseen versioon).

Tarvitaan vain yksi - kaksi oikeustapausta korkeimmasta oikeudesta, esim. KHO:sta, jossa perustuslaki 22 §:llä on perusteltu GCM-sopimuksen oikeutus. That's it.

Toimituksen poiminnat