PerttiKannisto1 Funtsittuja

Käykää kiinni taittettuun eläkeindeksiin.

Miksi miljoona äänestäjää ei kelpaa millekään puolueelle ?

Työeläkkeellä olevia alkaa olla 1. miljoona äänestäjää ja he maksavat merkittävän, yhä lisääntyvän osan tulo- veroista. 

Kiva, mutta yli 200 miljardia eläkekassoissa on nyt rahapelurien nappuloita, joista osa ehdottomasti kuuluu työeläkkeen saajille. Taitettu indeksi on aiheuttamassa pahanevaa köyhyyttä, jota kompensoidaan lisääntyyvällä vuokraratuella yms. sossu maksuilla. VM:n olisi helppo laskea paljonko yleiset sossukulut laskisivat jos esim, 1 mrd lisää maksettaisiin eläkkeisiin vuosittain, joka olisi vain pieni osa vuosittain kasvavasta potista. Eläkeläiset käyttävät rahansa Suomen kansantalouteen. Raha on luotu pyörimään ei makaamaan eläkerahastojen pelieuroiksi. 

Pelkästään poistamalla taitetun " väliaikaisen " indeksin  valtio säästäis pienenivänä sossukustannuksina.. Nyt nuo varat ovat " hyvä veli " järjestelmän pelinappuloina, joilla kansallisuusvarallisuutta siirretään harvojen nautittavaksi.

Työeläkerahastot eivät ole " kansallisvarallisuutta "  ja finannssimiesten legopalikoita vaan ne luotiin aikoinaan kulloinkin elääkkeellä olevien kohtuulliseksi toimeentuloturvaksi joilla pärjätään hautaan saakka ilman vuokratukia ja sossujärjestelmää.

Puolue tai taho joka tukee indeksin poistamista tulee saamaan sadointuhansin ääniä, koska yhä useampi työeläkeläinen osaa lukea ja käyttää somea ja ymmärtää kuinka säästöillämme pelataan "hiekkalaatikko pelejä "

Aiemmassa kansalaisaloitteessa vain 70000 työeläkeläista oli mukana. Seuraavassa on puoli miljoonaa. Kiinnostaako ketään tai mitään ? 

Mistä seuraava puolue ketä äänestämme ?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Valtaosalle nykyisin työperusteisellä eläkkeellä olevalle sossuluukku tulee vastaan ennen hautaa.
Viimeiset 60- vuotta työantajamme ja me olemme maksaneet työeläkemaksuja, siis palkasta maksaneet eläkkeitämme.

Kun vuosien kituuttamisen jälkeen olisi aika levähtää ja nauttia eläkettä, se kupataan muihin taskuihin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä kirjoitus ja asiaa. Mutta meissä eläkeläisissä on jokaisen puolueen kannattajia ja kun me vielä ollaan niin pirun puolueuskollisia, niin eipä taida asiat siltä osin muuttua. Tai jos muuttuu, niin hitaasti..Aivan turhan hitaasti...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinisen tulevaisuuden mahdollisuus säilyä lähitulevaisuudessa hengissä on nousta taisteluun eläkeläisten puolesta ja profiloitua taitetun eläkeindeksin tuholaisena.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Hei Seppo,
kun vyöry lähtee liikkeelle tapahtuu paljon lyhyessä ajassa. Kunhan saataisiin porukkaan vielä Kiljusen ja Ilaskiven lisäksi muitakin ajattelijoita ja puhujia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Seppo on oikeassa tuossa ylemmässä kommentissaan siinä, että harvat äänestäjät vaaliuurnilla pelkästään yhden yksittäisen aktuellin asian vuoksi äänestyspäätöstään tekevät, semminkin kun he tietävät etteivät muutkaan niin menettele. Siksi kukaan ei halua äänestää sellaista puoluetta, joka ei yleisesti ottaen olisi oman ajatusmaailman ja ideologian lähin taho.

On positiivista, että suomalaisilla on mittava eläkevaranto turvanaan. Se on kultamunia muniva hanhi, joka mahdollistaa lakien mukaisten eläkkeiden maksun tulevaisuudessakin hyvin pitkälle. Suomella on yksi maailman kestävimmistä työeläkejärjestelmistä. Kannattaa varoa ajatusta, että "pannaan se hanhi lihoiksi, niin saadaan kaikki kerralla".

Eläkeläisten prosenttiosuus kansalaisista on voimakkaassa kasvussa ja jo nyt maksetaan eläkemaksuja vähemmän kuin eläkkeitä maksetaan ulos. Toistaiseksi toki eläkevarantojen tuotto kattaa tuon eron, mutta ei kauaa. Rahastojen kokonaisvarallisuus lähtee sen jälkeen laskuun.

En silti vastusta taitetun indeksin palauttamista normaali-indeksiksi, sillä se ei edellä mainitun kokonaistilanteen kannalta ole kovin oleellinen asia. Täytyy samalla kuitenkin kohtuullistamisen vuoksi muistuttaa siitä, että käytössä oleva taitettukin indeksi takaa eläkeläisten reaalisen ostovoiman säilymisen ennallaan tilanteessa, jossa näin ei työssäkäyvien kohdalla ole asian laita.

Eläkeläiset saavat täydet indeksikorotukset yleisestä kustannusnoususta ja osan vielä sen päälle yleisestä palkkakehityksestä, jos yleisiä korotuksia on tehty. Maininnat siitä, että taitettu indeksi lisää sosiaaliturvan varaan joutuvien määrää ovat siis osittain perusteettomia. Ainoa mekanismi, joka sellaista aiheuttaisi, olisi vain eläkeläisten kulutustason vapaaehtoinen nostaminen yli omien rahkeittensa. Heidän ostovoimaansa ei taitettu indeksi alenna verrattuna siihen, mikä se aiempina vuosina on ollut.

Eläkeläiset eivät myöskään joudu työttömiksi eivätkä he joudu taistelemaan työnantajansa kanssa tai sosiaaliviranomaisten byrokratian viidakossa tulojensa maksupäivien ajantasaisuudesta. Raha tulee kuin "Manulle illallinen", siitä voi olla varma. Ja se tulee hamaan hautaan asti.

On selvää, että useimmat taistelevat ennen kaikkea omista eduistaan, mutta totuus on silti syytä hahmottaa oikealla tavalla. Eläkeläiset tulevat muodostamaan entistä suuremman vaikuttajaryhmän yhteiskunnassa ja heillä on aikaa ajaa omia asioitaan aivan eri tavalla kuin ruuhkavuosissaan painiskelevilla lapsiperheillä. On olemassa riski, että tuon "passiiviväestön" edut menevät politiikassa aktiiviväestön edelle, jolloin yhteiskunta alkaa taantua ja näivettyä.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Kuikka : "Eläkeläiset tulevat muodostamaan entistä suuremman vaikuttajaryhmän yhteiskunnassa ja heillä on aikaa ajaa omia asioitaan aivan eri tavalla kuin ruuhkavuosissaan painiskelevilla lapsiperheillä. On olemassa riski, että tuon "passiiviväestön" edut menevät politiikassa aktiiviväestön edelle, jolloin yhteiskunta alkaa taantua ja näivettyä."

1. Eläkeläiset jo suurin "untapped" äänestäjäryhmä jonka pakkosäästämää varallisuuttaa siirretään jatkuvasti muihin taskuihin.

2.Ruuhkavuosissa painiskeleville perheille he ovat enimmäkseen toimeentuloturva lainojen takaajina, lastenhoitajina ja taloudellisina auttajina niin pitkälle kuin lainsäädäntö sallii (perintöverot ja lahjaverot sallivat).

3.Jos nimeämälläsi "passiiviväestöllä" olisi mahdollisuus olisi ostaa hyvinvointi- ja terveyspalveluita Suomesta esim. 1 mrd lisää vuodessa merkitsisi se kerrannaisineen enemmän vero- ja eläketuloja valtiolle kuin nyt rahastoissa vastaavan varojen tuotto, jotka nyt ovat pelureiden nappuloina ja ohjastetaan ison rahan veroparatiiseihin aivan muiden tileille. Siis eläkevarallisuus pyörimään Suomen kansantalouteen.

4. Matkustelleena miehenä tiedät miksi yhä useammat eläkeläiset muuttavat "lämpöön", Ei vain lämmön takia , vaan siksi, että monessa paikassa saa ihmisarvoisen vanhuuden ja elämän pienemälläkin rahalla. Se raha jää hyödyttämään jotain muuta taloutta, vaikkapa Portugalin.

5. Puolue jonka finanssimiehet ymmärtävät nyt työeläkkeisiin kohdistuvan epäoikeudenmukaisuuden, menestyvät tulevissa vaaleissa.
Taitettu indeksi pois.
Eläkekassojen tuotto kasvoi v2017 7,4 % , työeläkettä nostettiin 0.44 %.

6.Kassojen tuotto ylittää roimasti jopa tulevat tarpeet. Ja niiden kasvun ainoa syy on se ,että ne lasketaan kansallisuusvarallisuudeksi, jota ne eivät ole. Niitä vastaan Sipilän hallitus ottaa ilman valtuuksia lisää lainaa.

Toimituksen poiminnat